Voordelen van wasbare luiers

Het hebben van kleine kinderen of baby’s is iets prachtigs voor elke ouder. Ze brengen een hele hoop vreugde en activiteit in en rondom je leven. Maar met al deze voordelen komen ook een aantal kleine nadelen. Denk bijvoorbeeld aan het dagelijks verschonen van de luiers. Niet bepaald een taak die iedere ouder ontzettend leuk vindt. Als het op de luiers aankomt zijn er verschillende soorten op de markt te verkrijgen. Maar ze zijn op weg in te delen in twee hoofdcategorieën: de wegwerpluiers en de wasbare luiers. Elke variant heeft zo zijn eigen voordelen, die zullen in dit artikel worden benoemd.

Wegwerpluiers

Het voordeel van wegwerpluiers laat zich raden. Maar gebruik kunnen ze op een makkelijke manier worden weggegooid bij het vuilnis. Dit betekent dat je niet meer hoeft om te kijken naar een vieze luier na gebruik. Het nadeel hiervan is wel dat het een zware belasting op het milieu oplevert. Ook is het materiaal dat wordt gebruikt voor dit zo luiers niet altijd even prettig voor je kind op dagelijkse basis.

Wasbare luiers kopen

Steeds meer ouders gaan over tot wasbare luiers kopen. Het hele concept is tegenwoordig mateloos populair. Op het eerste gezicht lijkt het juist meer werk dan een wegwerpluier. Maar de ouders van tegenwoordig zijn er tegenwoordig ook meer begaan met een omgeving en het milieu. Maar in de eerste plaats natuurlijk Met het welzijn van hun kind. Was gemaakt op een andere duurzame stof. Dit is niet alleen winst voor het milieu, maar ook winst voor het kind in kwestie. Deze stof is een stuk prettiger dan het tijdelijke materiaal waarvan een wegwerpluier bijvoorbeeld is gemaakt. Het schuurt niet en het irriteert niet. Daarnaast kunnen deze herbruikbare luiers makkelijk worden gewassen door ze simpelweg in de wasmachine te plaatsen.

Verschillende ontwerpen

Het voordeel van was maar een luiers is ook dat er verschillende ontwerpen zijn waaruit kan worden gekozen. Zo kan hebben voorbeeld worden gekozen voor een motiefje van allerlei vormpjes of kleuren. Eigenlijk kan zo’n beetje elke afbeelding die dankbaar is worden geprint op deze stoffen. Dit ziet er natuurlijk ook een stuk prettiger uit dan een standaard witte luier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *