Verschillende feiten over wasbare luiers

Tegenwoordig wordt het gebruik van wasbare luiers van HappyBear Diapers of katoenen luiers meer aanbevolen dan het gebruik van wegwerpluiers. Herbruikbare luiers hebben verschillende voordelen, niet alleen voor baby’s, maar ook voor ouders en het milieu. Ongetwijfeld beginnen veel ouders over te stappen van wegwerpluiers naar herbruikbare luiers. De eerste overweging bij het gebruik van wasbare luiers is dat deze vrij is van chemische stoffen. Het is dus veilig voor uw baby’s. Daarnaast kun je door het gebruik van herbruikbare katoenen luiers veel meer geld besparen. De vuile luiers kunnen worden gewassen en keer op keer worden gebruikt. Op deze manier kun je je budget sparen om elke maand luiers te kopen.

Gezondheidsvoordelen van het gebruik van wasbare luiers

Het kan gezegd worden dat het gebruik van wasbare luiers gezonder is dan het gebruik van wegwerpluiers. Dit komt omdat wegwerpluiers chloor, polyacrylaat en andere chemische stoffen bevatten. Deze stoffen kunnen irritatie en uitdroging van de babyhuid veroorzaken. Bovendien laten katoenen luiers de baby’s huid ademen, omdat deze van katoen is gemaakt. Ongetwijfeld kan het huiduitslag en irritaties voorkomen. De huid van baby’s is zo gevoelig dat je selectief moet zijn bij het kiezen van de luiers voor hen. Daarnaast helpen wasbare luiers de baby ook om eerder zindelijk te worden. Katoenen luiers laten ze nat aanvoelen, zodat ze zich ervan bewust zijn als ze plassen.

Geld besparen door wasbare luiers te gebruiken

Wanneer je wegwerpluiers gebruikt, moet je de luiers meerdere keren per dag verwisselen. Probeer te berekenen hoeveel geld je nodig hebt om de luiers in een maand te kopen. Je moet veel geld uitgeven om wegwerpluiers te kopen. Maar het gebruik van wasbare luiers is uw investering. De prijzen van katoenen luiers kunnen duurder zijn dan wegwerpluiers. U kunt wasbare luiers echter vaak gebruiken. Zo hoef je niet elke maand wegwerpluiers te kopen. Met een beetje moeite om de luiers te wassen, kun je veel geld besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *