Tips om hogere cijfers te halen

Sommige studenten halen altijd maar hoge cijfers. Ze lijken er weinig voor te hoeven doen. Is dit bij jou niet het geval en gaat het eigenlijk niet zo goed op school de laatste tijd? Met onderstaande tips kun je tóch hoge cijfers halen.

Hogere cijfers halen

Hoge (of in ieder geval goede) cijfers halen is belangrijk voor je toekomst. Tegenwoordig is het wellicht iets lastiger om je goed te focussen op je studie, aangezien studeren veelal vanuit huis gebeurt dankzij de corona crisis. Gelukkig komt de overheid in actie: met het Nationaal Programma Onderwijs zullen de gevolgen van de crisis wat minder impact hebben op het onderwijs. Meer informatie over dit onderwerp vind je op de website van Stichting Leerkracht.

Focus je op je studie

Misschien doe je dit al, maar om goede cijfers te halen is het van belang dat je studie je nummer één prioriteit is. Af en toe met vrienden afspreken is leuk, maar wees niet bang om soms eens een uitnodiging af te slaan. Om hogere cijfers te halen zul je hard moeten werken!

Maak overal aantekeningen van

Het is wetenschappelijk bewezen dat je dingen beter onthoudt wanneer je ze opschrijft. Maak dus van alles aantekeningen, zowel van hoorcolleges als van wat er in werkgroepen verteld wordt. 

Begin op tijd

Niets is zo stressvol als op het laatste moment te moeten beginnen met leren. Je kunt het beste direct al aan de slag gaan en in de laatste dagen of weken alle stof nog even herhalen.

Maak een planning

Door een planning te maken weet je zeker dat je genoeg tijd gaat hebben om alle stof tot je te nemen. Dit geeft waarschijnlijk ook meer rust in je hoofd. Het is goed om een algemene planning te hebben en daarnaast ook een planning per dag, zodat je precies weet wat je wanneer moet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *