Kinderen

Op zoek naar ‘actief’ speelgoed? Ga voor Gonge!

Gonge

Gonge is een Deens bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van speelgoed en spellen met een actief karakter. Het spelmateriaal dat Gonge in de loop der jaren op de markt heeft gebracht kenmerkt zich dus doordat de gebruiker – meestal kinderen – hun fysieke en motorische vaardigheden ermee kunnen trainen. Ook is dit speelgoed dat meestal bij uitstek geschikt is om met meer kinderen tegelijk te worden gebruikt. Ook het sociale aspect van deze producten is dus erg belangrijk.

Gonge

Positieve aspecten Gonge-speelgoed

Gonge is dus niet zomaar speelgoed. Gonge-producten staan bekend om hun educatieve karakter. Dit terwijl aan de hoogste veiligheidsnormen wordt tegemoetgekomen. Verder is mooi meegenomen dat de spelvormen van Gonge niet zelden een verfijnd en aangenaam design hebben. Leuk is bovendien dat je een speelset van Gonge vaak op talloze verschillende manieren in elkaar kunt zetten. Dit zijn dus producten die gerust jaren mee kunnen!

Gonge

Welke fysieke vaardigheden worden gestimuleerd?

Kinderen die veelvuldig gebruikmaken van de spelvormen van Gonge oefenen zoals gezegd hun motorische vaardigheden. Mocht jouw kind qua motoriek dus enige problemen ondervinden, dan is Gonge bij uitstek aan te raden. Vooral balanceren is hierbij een vaak terugkerend element, al dan niet door gedeeltes waarbij je vaak op de tenen moet lopen. Daarnaast is het, afhankelijk van welke set je koopt natuurlijk, zo dat klimmen, springen, dansen, kruipen en rollen vaak aan de orde komen. Spelenderwijs worden fysieke vaardigheden van een kind dus getraind.