Kinderen

Leuke dingen om met je dochter te doen!

Deze blog is voor iedereen die een dochter heeft. Als je namelijk een dag, middag of weekend vrij hebt wil je wel eens wat quality time als moeder met je dochter. Maar wat zijn leuke dingen om te gaan doen? In deze blog heb ik drie activiteiten beschreven die je met je dochter kunt doen. Er zijn natuurlijk veel meer dingen die je kunt doen, maar dit zijn mijn favoriete. Dingen die ik altijd met mijn dochter doe dus en die wat mij betreft nooit vervelen. Een blog van een moeder (en ervaringsdeskundige op het gebied van leuke dingen doen met je dochter) voor moeders! 

Tip 1: high tea

De eerste activiteit die ik altijd erg leuk vind om met mijn dochter te gaan doen, is om ergens te gaan high tea’en. Dochters vinden het namelijk heel leuk om zich wat ‘ouder’ en ‘volwassener’ te voelen, terwijl ze eigenlijk natuurlijk nog hartstikke klein zijn. Door lekker naar de stad te gaan en ergens een high tea te doen (of uit eten te gaan, kan ook), voelen zij zich even een ‘even oud als mama’. High tea vind ik persoonlijk het leukst omdat het iets uitgebreider en iets meer meisjesachtig is dan ‘gewoon’ uit eten of lunchen. En als je zelf geen zin hebt in thee, maar in alcohol, dan kan je zelf kiezen voor de high wine! 

Tip 2: meidenavond 

Daarnaast vind ik, vooral als ik geen zin heb om het huis helemaal uit te gaan, een meidenavondje heel leuk. Wat ik vaak doe met mijn dochter is dat we samen in mijn kast duiken en ons gaan omkleden en opmaken. Ik laat soms mijn dochter ook mijn make-up doen en dat vindt ze helemaal geweldig! Ook heb ik bij Kaya Sieraden een enorm leuke gouden ketting met letter en een sleutelhanger met naam besteld voor haar. Dat is echt een aanrader als je je dochter nog even extra wil verrassen en in het zonnetje wil zetten. 

Tip 3: filmavond

Tot slot is een filmavond natuurlijk een klassieker, maar blijft dit altijd leuk. Ik en mijn dochter noemen dit vaak een film/spa avond omdat we tussen de film lekker maskertjes opdoen, nagels lakken en popcorn eten. Een goede chickflick erbij en de avond is compleet! En voor mama een wijntje natuurlijk. Op deze manier kan je een avondje totaal ontspannen terwijl je wel lekker samen bent. Oja, en vergeet niet de dekentjes voor op de bank! Lekker samen knuffelen onder een dekentje kan natuurlijk niet ontbreken.