Hoe zorg ik voor een stressloze zwangerschap?

Als je in verwachting bent, of aan het proberen bent om een kindje te krijgen, veranderen er ongelooflijk veel dingen in je leven. Je bent mogelijk constant misselijk, kan last hebben van moodswings, en er is een kans dat mensen je gek aankijken omdat je opeens de gekste combinaties op je boterham eet (denk aan hagelslag met kaas?). Het is geruststellend om te weten dat je niet de enige bent: als je zwanger bent kom je gelukkig met heel veel weg. Toch zijn veel vrouwen gestresst in het proces en willen zich graag zo goed mogelijk voorbereiden op de nieuwe stap. In deze blog wordt jou verteld hoe je dat het beste kunt doen. 

Praat veel met je omgeving

Over het algemeen zullen heel veel mensen om je heen super blij zijn voor je, aangezien er een kind op komst is. Naast de gezelligheid weten veel mensen ook niet goed hoe ze precies om moeten gaan met iemand die zwanger is: mag je het buikje aanraken? En is het vervelend om constant te vragen hoe het met iemand gaat? Dit is namelijk voor elke vrouw anders. Het is aan jou om te communiceren over dit soort praktijken. Misschien vind je het namelijk helemaal niet fijn als mensen de hele tijd met je baby bezig zijn, of vind je het juist het leukste van de wereld.

Zoek een goede verloskundigenpraktijk

Hiernaast is het ook zeer belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij je verloskundigenpraktijk. De praktijken kunnen van elkaar verschillen. De één is heel groot, en de ander juist super intiem. Hierbij moet je goed kijken wat je zelf fijn vindt, en kun je ook langsgaan bij verschillende plekken. Bespreek ook zeker met je partner of vrienden over je wensen, en mogelijk kunnen zij jou ook nog helpen met een goede plek. Woon je in Amsterdam? Dan kun je zeker een kijkje nemen bij Verloskundige Amsterdam zuid. Hier wordt zeer professionele hulp en zorg geboden aan iedere zwangere vrouw.

Goede zwangerschapskleding is key

Tijdens je zwangerschap heb je echt geen zin om te strakke kleding aan te trekken. Ga daarom op zoek naar ruime kleding waar jij je comfortabel in voelt. Mogelijk heeft een vriendin die zwanger is geweest nog wel iets wat je kunt lenen (want zij draagt het momenteel waarschijnlijk toch niet) of je kunt kijken naar speciale zwangerschaps lijnen in winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *