Hoe kies je de juiste kinderwagen?

Ja dan ben je zwanger en nu waar moet je beginnen? Waarschijnlijk ben je super enthousiast om je baby de wereld te laten zien. Vind een kinderwagen die perfect is voor jouw gezin. Beslissen welke kinderwagen je voor je nieuwe baby moet krijgen, is een van de moeilijkste beslissingen die je waarschijnlijk zult nemen bij het compleet maken van je baby uitzet.. Of je nu een blokje om loopt of inpakt voor je volgende familievakantie, je kinderwagen zal een van je meest gebruikte babyspullen zijn. Maar het kan moeilijk zijn om te anticiperen op welk type kinderwagen je nodig heeft en welke functies belangrijk zijn. Welke kinderwagen je moet kopen kan een moeilijke beslissing zijn, daarom speciaal voor jou dit artikel. 

Waar moet je aan denken bij het kiezen van een kinderwagen

Het kiezen van de juiste kinderwagen voor je gezin hangt af van veel verschillende factoren. Wat voor het ene gezin werkt, is misschien niet geschikt voor een ander om veel verschillende redenen, waaronder zaken als kosten, levensstijl en gezinsgrootte. Het is belangrijk om over al deze dingen na te denken voordat je beslist welke kinderwagen de juiste pasvorm heeft.

Kosten

Nieuwe ouders zijn vaak geschokt door hoeveel kinderwagens kosten. Als je het budget hebt om meer uit te geven, zullen duurdere kinderwagens vaak dingen hebben zoals betere ophangsystemen en gemakkelijkere manoeuvreerbaarheid, hoogwaardige stoffen en kleurkeuzes, en modulaire stoelen die kunnen schakelen tussen voor- en achterkant of kunnen worden omgezet om meer dan één kind te houden. Maar maak je niet te druk over het budget – terwijl duurdere kinderwagens meer dan duizend dollar of meer kunnen kosten, is het ook mogelijk om een kinderwagen te krijgen die voor veel minder aan je behoeften voldoet.

Levensstijl

Dit is een van de belangrijkste factoren om te overwegen bij het kiezen van een kinderwagen. Ben je een stadsgezin dat je kinderwagen elke dag de hele dag gebruikt of een gezin in de buitenwijken dat het vooral nodig heeft voor wandelingen door de buurt en korte uitstapjes weg van huis? Wat voor soort ruimte heb je in je huis of appartement voor kinderwagen opslag? Moet je je kinderwagen de trap op of reis je veel met openbaar vervoer? Ben je van plan om één kinderwagen te gebruiken voor al je behoeften of een all-purpose kinderwagen te kopen en vervolgens een reis- of jogging wagen toe te voegen naarmate je kleintje groeit? Je kinderwagen moet voldoen aan de behoeften van je eigen levensstijl, dus denk goed na over deze vragen voordat je beslist wat goed voor je is.

Gezinsgrootte

Als je een een-en-klaar gezin bent of meerdere jaren tussen broers en zussen wilt hebben, werkt een enkele kinderwagen prima. Maar als je denkt dat er een kans is dat je binnen de komende drie jaar nog een kind krijgt, overweeg dan een enkele kinderwagen die kan worden omgezet in een tweepersoonsbed of zelfs plaats biedt aan maximaal drie kinderen (twee zitplaatsen + een kinderwagen plank). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *