Dit is waarom je trampoline moet aanschaffen

Heb je een tuin waarin je een trampoline kwijt kan? Dan vinden wij dat je dat ook zeker moet doen! Niet alleen voor je kinderen maar ook voor jezelf. Een trampoline brengt meer dan alleen maar plezier. In deze blog nemen we je mee in de voordelen van een trampoline en waar je op moet letten als je er eentje wil aanschaffen. Er zijn namelijk ontzettend voor soorten en maten en het is slim om te kijken naar wat jij echt nodig hebt.

Fit worden met een trampoline

Een trampoline is geschikt voor het hele lichaam. Door je lichaam flexibel te bewegen op de trampoline, train je je hele lichaam. Het is geen extra belasting op je gewrichten en de zuurstof die tijdens het sporten wordt gebruikt, is twee keer zo efficiënt als de zuurstof die tijdens het hardlopen wordt verbruikt. De resultaten van dit onderzoek zijn echter wel van toepassing op elastische veer trampolines. Met een trampoline in de tuin hoef je ook niet persé ergens heen om in beweging te komen. Dit is een groot voordeel. Hierdoor kan je namelijk gewoon lekker in de achtertuin een tijdje springen. Daarnaast zorgt het er natuurlijk ook voor dat je kinderen er fit van blijven en ondertussen ook nog is plezier hebben. Het is bij kinderen belangrijk dat je ze vooral iets geeft wat ze leuk vinden, fit houden/maken en waardoor ze hun energie kwijt kunnen.

Wat voor soort trampoline ga je aanschaffen?

Afhankelijk van je eisen en wensen is het belangrijk om te kijken naar verschillende trampolines. Bekijk bijvoorbeeld eerst het formaat. Hoeveel ruimte heb je en wat mag een trampoline maximaal aan ruimte innemen? Het is hierin belangrijk dat je zowel met de lengte als de breedte rekening houdt. Er zijn verschillende vormen trampolines. Denk bijvoorbeeld aan ronde, vierkanten, rechthoeken of ovalen trampolines. Daarnaast kan je ook kijken of je een frame om de trampoline heen wilt. Zeker met kinderen is dit aan te raden. Je wil namelijk niet dat je kinderen van de trampoline afvallen. Wanneer je een trampoline laat ingraven is dit niet perse nodig. Bekijk bijvoorbeeld een Salta trampoline.

Trampoline ingraven of niet?

Je kan een trampoline ingraven, dit zorgt ervoor dat het springgedeelte even hoog is als de grond. Dit is veilig en zorgt ervoor dat je niet van een bepaalde hoogte kan vallen. Aan de andere kant wil je misschien niet je hele tuin moeten ingraven. Dan is het een goed idee om een trampoline op poten te kopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *