Geen categorie

De zomer is weer begonnen

Het is prachtig weer en je kijkt naar buiten. Eigenlijk zou je nu super graag een rondje willen fietsen. In een auto zitten is niet net zo lekker als die frisse wind door je haren als je over de dijk of door het bos fietst. Je komt op plekken waar je normaal gesproken met de auto niet komt. In deze blog vertel ik meer informatie over hoe jij dadelijk de beste en juiste fiets kunt aanschaffen voor de zomerse fietstochten.

Welk merk past het best bij mij?

Er zijn verschillende soorten merken, zoals Gazelle, Batavus en Sparta. Dit zijn natuurlijk hele bekende merken, maar ook al gauw een van de duurdere. Je zou ook kunnen overwegen als je niet zo’n groot budget hebt maar toch een goede kwaliteit fiets wil, een Cube of een Leopard fiets aanschaffen. Ze zijn nog steeds erg goed in prijs/kwaliteit verhouding.

Waar moet je nog meer op letten? Kijk naar specificaties zoals het zadel, de remmen, de versnellingen en het stuur. Er zijn veel verschillende soorten stuurwielen en versnellingsmogelijkheden.

Genoeg van tegen de wind in fietsen

Ik kan mij voorstellen, dat zoals in een land als Nederland het vaak windkracht zes waait. Of je bent net niet helemaal lekker meer op de been, maar je toch graag zou willen fietsen. Er is een oplossing! De elektrische fiets. Wil je een elektrische fiets kopen, waar moet je dan op letten?
Er zijn verschillende soorten merken en modellen. Denk hierbij ook aan de eerdergenoemde merken. Koop vooral een damesfiets als je van een lage instap houdt. Het motortje kan ook op verschillende plekken plaatsvinden, zoals in het midden, in het voorwiel en in het achterwiel.

En wist je dat er maar liefst zeven verschillende type elektrische fietsen zijn? Nu vraag je je zeker af welke dat zijn. Een elektrische stadfiets, uiteraard voor de stad bedoelt. Een elektrische hybride fiets, elektrische transportfiets, een speed pedelec, een elektrische moederfiets, een elektrische mountainbike fiets en tot slot een elektrische vouwfiets. Je kunt voor jezelf nagaan waar je de fiets het meest gaat gebruiken. Is dit toch in de stad? Of liever door de bossen.

Als je van plan bent de Elfstedentocht te gaan fietsen, kies dan niet voor een accu die een actieradius heeft van minder dan 70 km. Geniet van de natuur en snuif af en toe lekker die frisse lucht naar binnen.

Voor de mensen met geen budget zijn er altijd genoeg tweedehands fietsen beschikbaar. Let wel op bovenstaande punten om achteraf niet met de gebakken peren te zitten.